tupperadri
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Te hányadik vagy a sorban?
Indulás: 2007-03-01
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
RECEPTEK

 

Folyamatosan igyekszem recepteket feltölteni, minden kedves vásárlómnak pedig további receptek is küldök a megvásárolt termékekhez!

 

 

 

Francia rakott palacsinta lekvárral, mazsolával csokival:

 

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg. liszt, 3 db. tojás, 1 csipet só, 1 ek. cukor, 2 ek olaj, 2 dl tej, szódavíz (annyi, hogy a tészta tejszín sűrűségű legyen), 0,5 dl olaj a sütéshez, 15 dkg lekvár, 0,5 dl rum, 10 dkg mazsola, 10 dkg csokoládé, 5 dkg porcukor

 

A lisztet a konyhaművész nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a sót, a cukrot és az olajat. A tej fokozatos hozzáadásával még sűrűn simára keverjük a palacsintatésztát és utána töltjük bele a szódavizet, Ezután a kemény habbá felvert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk. Ha elkészült, a tésztából egy forró serpenyőben, kevés olajon, viszonylag vastag lapokat sütünk. (Csak az egyik oldalát süssük meg!) A megsült palacsintákat a 2 literes kerek Ultra Plusz edénybe rétegezzük a rumos lekvárral, mazsolával, csokoládéval és porcukorral. A legtetején a csoki és a porcukor legyen. A 200 C fokos sütőben 30 percig sütjük. Forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé vaníliamártást.

Egy adag: 1940 KJ/464 Kcal

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Nehézségi fok: közepes

 

Húsvéti tojáslikőrparfé szederöntettel

 

Hozzávalók 4 személyre:
6 db tojássárgája, 12 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, fél narancs héja, 30 dkg tejszín, tojáslikőr ízlés szerint. A szederöntethez: 30 dkg mirelit szeder, 5 dkg cukor, csipetnyi fahéj és gyömbér, vaníliás cukor

 

Tegyük a tojás sárgákat, a cukrot és a narancshéjat a Konyhaművész Mini Tálba. Tegyünk forró vizet a Konyhaművész Nagy Tálba és tegyük rá a fröccsenés gátló tetőt. Helyezzük a nagy tál fölé a kicsit és kevergessük a Szilikon Keverővel addig, amíg habos lesz. Ízesítjük tojáslikőrrel. Rázzuk fel a tejszínt a Mix-Fix-ben, majd keverjük a tojásos keverékbe. Öntsük a Desszertes Gyűrűbe, majd fagyasszuk le.

A fagyasztott szedret zúzzuk össze a Krumplinyomóval, majd tegyük a Mikro Kannába a cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a vaníliás cukorral együtt, majd főzzük fel a mikrohullámú sütőben. A 2 literes Kristály Tálon szervírozzuk.

 

Sajtos graham kenyér:

 

Hozzávalók:

45 dkg finomliszt, 15 dkg graham liszt, 15 dkg feta sajt, 1 kiskanál só, 3 dkg friss élesztő, 4 ek olívaolaj, 3 dl langyos víz

 

A finomlisztet, a grahamlisztet keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott feta sajtot, a sót és rámorzsoljuk a friss élesztőt. Végül hozzáöntjük az olívaolajat és a langyos vizet. Az egészet egynemű tésztává gyúrjuk, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, Szilikon Király formába tesszük, majd a tetejét bevagdossuk, és konyharuhával letakarva újból kelesztjük. Ezután 180 C fokos sütőben 1 órát sütjük. Ha megsült, rácsra borítjuk, langyosra hűtjük, és felszeletelve, zelleres paradicsom, vagy citromos tonhal krémmel kínáljuk.

Egy adag: 986 KJ/236 Kcal

Nehézségi fok: Közepes

 

Zelleres paradicsom krém:

 

Hozzávalók:

6 db nagyobb paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 3 szál zellerzöld, só, őrölt bors

A paradicsomokat kimagozzuk, nagyobbra daraboljuk, majd a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Tálkába tesszük, majd a megtisztított vörös és fokhagymát is az előzőek szerint vagdaljuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, majd rádobjuk, majd rádobjuk a hagymákat, és ha kissé megpirult, belekeverjük a paradicsomot. Jól átkeverjük, és az aprított zellerzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Vigyázzunk, hogy a paradicsomot csak 3-4 percig süssük, mert gyorsan szétmállik. Jól lehűtjük, és a friss kenyérre kenve kiváló reggeli, uzsonna vagy vacsora.

Egy adag: 259 KJ/62 Kcal

Nehézségi fok: egyszerű

Alapanyag: olcsó

 

Citromos tonhal krém:

 

Hozzávalók:

2 db tonhalkonzerv, 1 db lilahagyma, 1 dl majonéz, 2 db citrom, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors

A nagyobb darabokra vágott lilahagymát és a petrezselymet a Konyhai Mindenttudóval összeaprítjuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhal konzervet, a majonézt és az egyik citrom kicsavart levét. Krémesre mixeljük és sóval, borssal ízesítjük. Jól lehűtve friss kenyérrel tálaljuk.

Egy adag: 1044 KJ/250 Kcal

Nehézségi fok: egyszerű

Alapanyag: közepesen drága 

 

Tésztában sült csirkepástétom:

 

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt köménymag, 1 kiskanál zsályalevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 ek. mustár, 2 tojás, 50 dkg kész leveles tészta

A csirkemell filét apróra vagdaljuk, a Friss Tál Szett 2 literes edénybe tesszük, majd beleszórjuk a TW Konyhai Késsel aprított vöröshagymát és fokhagymát. Sóval, borssal, köménnyel, aprított petrezselyemzölddel és mustárral fűszerezzük. Hozzáöntjük a tojásokat, és a leveles tésztát a Gyúrólapon a Nyújtó segítségével fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a Szilikon Király formát, beletöltjük a húsmasszát, és szorosan ráhajtogatjuk a tészta széleit. A picúrok segítségével két lyukat vágunk a tetején, hogy a gőz szabadon távozhasson a pástétomból. Tojással megkenjük a tetejét, és 200 C fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ha a teteje már piros, de még nem sült meg, alufóliával fedjük be. Jól hűtsük ki, majd a TW Henteskéssel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

 

 

Ultra Plusz receptek:

 

Túrós tészta Vilmi módra:

Hozzávalók: 7 dl (egy púpos Maxi-Mix) száraz orsó vagy egyéb, a család által kedvelt tészta, 3 dl tejföl,, 1 ek olaj, 25 dkg túró, só 2 dl tejszín

A túrót jól áttörjük és a tejföllel, sóval és olajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Ezután a száraz tésztával jól összekeverjük. Az Ultra Plusz edényben 5 percig 600 Watton mikrozzuk, majd 2 perc pihentetés után átforgatjuk. Ismét 5 perc mikrozás 600 Watton, 2 perc pihenés és újabb átkeverés. Ismét 5 perc mikrózás 600 Watton és már kész is.

 

Bolognai PenneVilmi módra:

Hozzávalók: 7 dl penne száraztészta, 1 csirkemell filéből pörkölt vagy maradék pörkölt (csont nélkül), kb. 2 merőkanál pörköltszaft – pörkölt kockából készült is jó – (ha a Mesterfogás Merőkanál, abból 1 is elég) és fél liter paradicsomlé. Pirosarany, ketchup, oregánó, bazsalikom – ízlés szerint – és 20 dkg reszelt sajt, esetleg gomba.

A tésztán és a sajton kívül minde3n hozzávalót a Konyhai Mindenttudóban összevágjuk apróra, majd az Ultra Plusz edényben a száraz tésztával összekeverjük. 600 Wattra 10 percre mikroba tesszük, és közben legalább egyszer átkeverjük. Kis pihenés (1-2 perc) után megkeverjük, és ismét 10 percig mikrozzuk. Újra 10 perc pihenő (közben is egyszer átkeverés) után rászórjuk a reszelt sajtot, és 600 Watton 5 percig ráolvasztjuk. A maradék pörköltből így új étel varázsolható percek alatt az asztalra. Gusztusosabb a tálalás, ha a sajtot adagonként melegítjük az ételre.

 

Rántott leves:

A tésztáról leöntött főzőlevet /sűrűjét/ beleöntjük az Ultra Plusz edénybe. 1 literenként 1 leveskockát teszünk hozzá és kb. 2-3 percre betesszük a mikroba fedelestől, amíg felforr. Literenként 1-2 tojást összerázunk a Mix-Fixbe és belecsurgatjuk a felforrt levesbe. Fél percre még betesszük a mikroba és kész a „rongyos leves”.

 

Sajtos-tejszínes hús:

1 kg húst miután felszeleteltünk és ízlés szerint fűszereztünk (vegeta, só stb.) forgassuk meg lisztben és tojásban, majd reszelt sajtban (egy kicsit nyomkodjuk meg, hogy jobban tapadjon). Bármilyen húsból készíthető csak a főzési időbe kalkuláljuk bele, hogy milyen fajta, milyen vastagságú húsféléből készítjük. Az edényt vajjal kikenjük, majd a hússzeleteket sorban elrendezzük. Mennyiségtől függően 2-3 dl tejszínnel meglocsoljuk és rátesszük az edény fedelét.600 Watton 20 percig süssük, majd további 5 percig 360 Watton. Ezután tetővel együtt állni hagyjuk, pároljuk.

 

Rakott krumpli:

1 kg krumplit megmosunk, meghámozunk és vékony szeletekre vágjuk, majd az edényt kibéleljük vele. Kb. ź kg túrót szórok a tetejére. 1 tejfölt 1 tojással, kevés tejjel és fűszerekkel (só, bors, vegeta) a Mix-Fixben simára rázok, majd a krumplira öntöm. Gazdagíthatjuk szalámival és kolbásszal is, akkor akár főétel is lehet. 2X15 percig 600 Watton sütjük, ha a teteje már szép piros, akkor megszórjuk sajttal és ráolvasztjuk.

 

Kolbász és hurka sütés:

Friss hurkát és kolbászt 2X2 percig 600 Watton (5 perc szünet közte) sütjük. Nagyon finom, nem reped ki!

 

 

Ízes hús:

Az előre felszeletelt húsokat befűszerezzük (vegeta, só, bors, mustár, fűszerolajok stb.), ezeket beletesszük az edénybe, teszünk mellé paprikát, paradicsomot és hagymát. 2X10 percig sütjük 600 Watton. A húsokat kivesszük az edényből, a húslevet pedig búza vagy kukoricakeményítővel sűrítjük, majd egy kis tejföllel ízesítjük. Mindenféle körettel tálalhatjuk.

 

Tavaszi szelet:

Kb. ˝ kg burgonyát megtisztítunk, karikára vágjuk, majd a kivajazott edény aljára tesszük. Ráhelyezünk személyenként egy szelet húst, zöld paprikát, paradicsomot, majd karikára vágott hagymát. 3-5 szelet füstölt szalonnát teszünk a tetejére, majd 600 Watton 2X15 percig sütjük.

 

Drezdai diós:

Hozzávalók: 1 dl olvasztott Rama, 2 dl búzadara, 4 dl liszt, 1 dl cukor, 2 dl tej, 1 tojás, ˝ csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 1 ek. mazsola.

Keverjük habosra a Ramát a tojással és a cukorral, majd öntsük hozzá a többi hozzávalót. 600 Watton fedő nélkül 8 percig sütjük, majd 5 percig pihentetjük. Porcukorral, vagy kakaóporral meghintve tálaljuk.

 

Lekvár főzés:

Előnye: kis mennyiség rövid idő alatt, tartósítószer nélkül.

30 dkg gyümölcsöt 10 dkg zselír cukorral összekeverjük, egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap 2-3 perc alatt a mikroba átforraljuk. Percenként meg kell nézni, hogy mennyire sűrűsödött össze, mert hamar elkészül. Kb. 2 hétig hűtőszekrényben eltartható.

 

Tésztafőzés:

A mikroba felforralunk 1 liter vizet, 1 kiskanál sóval és 1 ek. olajjal, majd öntsünk bele 25 dkg száraztésztát (A víznek el kell lepnie!), a tetőt rátéve 600 Watton 3-4 percig főzzük, majd 360 Watton 3-6 percig (mindig a tészta vastagsága befolyásolja a főzési időt), ezután a mikroból kivéve 5 percig állni hagyjuk.

 

Lasagne Tupper módra:

Az Ultra Plusz edénybe kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, 750 Watton 1 percig, majd hozzáadjuk a 30 dkg darált húst, amit előtte ízesítek reszelt fokhagymával, sóval, borssal, paprikával, és 8 percig 750 Watton pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ezzel még 2 percig rotyogtatjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd áttesszük egy másik edénybe. Az Ultra Plusz aljára teszünk egy réteg főtt tésztát, ráteszünk egy adag húst, majd meglocsoljuk tejföllel. Ezt addig ismételjük, amíg tele lesz az edény. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 600-750 Watton 3 percig sütjük tető nélkül, majd melegen tálaljuk.

 

Gurulós rizs:

 1 csésze rizst, 2 csésze vizet, 1 kiskanál sót és 1 ek olajat az edénybe tesszük és lefedve 600 Watton kb. 5 percig forraljuk, ekkor megkeverjük és 180 Watton 18-20 percig pároljuk, majd 5 percig pihentetjük és tálaljuk.

 

Főtt krumpli:

Kb. egyforma méretű krumplikat mossunk meg és tegyük az edénybe. 750 Watton 10 percre tegyük a mikroba, fedővel együtt. Ügyeljünk arra, hogy a fedő jól zárjon! A vitaminokat megőrzi.

 

Rizi-bizi Tupper módra:

Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott cukorborsó, 4 dl víz, 1 leveskocka, 20 dkg rizs, vágott petrezselyem

A vizet a leveskockával 600 watton felforraljuk. A felengedett cukorborsót, rizst hozzáadjuk, majd 5 percig 600 watton főzzük. Majd 18-20 percig 180 watton pároljuk, és a legvégén petrezselyemmel megszórjuk.

 

Császármorzsa:

4 egész tojást 3,5-4 dl tejjel, kevés cukorral és egy csöpp sóval a Maxi-Mixben összerázunk. Ezután hozzáteszünk 4 ek lisztet és szintén jól összerázzuk. (A tészta állaga akkor jó, ha sűrűbb, mint egy palacsinta tészta!) Ezután a Mikropluszba 1 ek étolajat 1 percre 750 watton felforrósítunk, majd a masszát beleöntjük és jól összekeverjük. Fedő nélkül 10 percig sütjük 750 watton, de 3-4 percenként átkeverjük, amíg a morzsa szét nem megy.

 

Klasszikus Tupperware csokitorta:

Hozzávalók: 10 dkg csoki, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 tojás,  ˝ csomag sütőpor, 1 dl olaj

A csokit az olajjal 600 watton 1 percig összemelegítjük, majd megkeverjük. Beleöntjük a cukrot, megkeverjük, majd beleütjük a 3 tojást egyenként elkeverve. Végül a lisztbe belekeverjük a sütőport és a masszához keverjük. 600 watton 6 percig sütjük. Meggyet, mazsolát, diót, lekvárt is keverhetünk bele, vagy pudinggal, tejszínnel is kínálhatjuk.

 

Az ételek elkészítéséhez sok sikert kívánok, az elfogyasztásukhoz pedig jó étvágyat mindenkinek!

 
Óra
 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Kedveceim
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?